[일반] 영어훈화-Life without attachments to results(2009. 8.31)
2009-08-31

These days, many students are overly concerned about results. For competitions, doing one''s best is more important than anything, but some students even ask what benefits they could get by winning.

Google is the most popular site in the world, and people who met Google founders, Larry Page and Sergey Brin say: "They were different at first. They were not interested in promotion or money. They just enjoyed the work."

Why do you enter a competition? To win a prize? For scores? If you enter a competition with such purposes, you are missing the most important things.

Dear children, please forget the results. If you focus on enjoying the time  and doing your best, you are already the winner of the competition.

제목:  결과에 연연해하지 않는 삶.

일등 주의, 성적 지상주의가 판을 치면서 아이들 중 결과에 연연해하는 아이들이 너무 많습니다.

대회 참가 자체에 중요성을 두고 최선을 다하는 게 가장 중요하지만 상이 나에게 도움이 되는지부터 따져 묻는 아이들이 있지요.

전 세계 가장 많은 사람들이 접속하는 구글 사이트를 만든 구글 창시자 레리와 세르게이를 만났던 사람은 이렇게 얘기합니다.   ‘그들은 처음부터 승진에 관심이 있는 것도 돈에 관심이 있는 것도 아니었다. 오직 일 자체를 즐거워하는 사람이었다.’ 라구요.

여러분은 왜 각종대회에 참가하나요? 상을 받기 위해서?  점수를 위해서? 그런 목적을 가지고 결과에만 집착하면 정말 중요한 것을 놓치게 됩니다.

어린이 여러분, 결과에 연연해하지 마세요. 내가 즐겨하고 최선을 다했으면 그걸로 나는 1등이 되는것 입니다.