[일반] 교내영어 말하기 대회 원고(3학년 최우수 ) 민서영
2010-06-04

Written by 민서영

Hello everyone! My name is Min Seo-young. I''m in the third grade.

I have butterflies in my stomach. But I''ll do my best!

I like speaking English to express something interesting.

So today I''ll tell you about Taekwondo in English.

Taekwondo is a Korean martial art. Also it is the national sport of Korea.

The "Tae" in Taekwondo means "kicking", the "Kwon" means "punching", and the "do" means the "way".

As a result, Taekwondo means the way of kicking and punching.

There are a lot of different kicking and punching skills.

Even though Taekwondo has many aggressive movements it has been used to protect our body and mind, not to attack someone else.

We respect one another and train our body and spirit in order to overcome any obstacles and goals.

Taekwondo gives us power to conquer our weaknesses and temptations.

In 1988, Taekwondo was a demonstration sport at the Seoul Olympics.

12 years later, Taekwondo became an official sport at the 2000 Sydney Olympics.

In the Olympics Korea won 4medals.

This was good for Korea, because it helped Korea become known all around the world. I''d like to spread Taekwondo all over the world if I have the chance.

Taekwondo has many levels. After a student completes all the levels he or she has to go to Kukkiwon to take a test. If the student passes the test he or she will get a black belt. I also practiced Taekwondo everyday to pass the test.

My continuous training in Taekwondo has influenced other areas in my life.

Whenever I go, my training has encouraged a special spirit within me.

With this fighting spirit, I feel I have the ability to overcome any problem in my life. That''s why I like Taekwondo.

Therefore, I recommend Taekwondo. Everyone should try it.

Thank you for listening.